Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Dogovor med ZSŠDI in Zadrugo Primorski dnevnik

23. jan. 2015 | 13:17
Dark Theme

Predsednik Združenja slovenskih športnih društev v Italiji Ivan Peterlin in predsednik Zadruge Primorski dnevnik Jure Kufersin sta na sedežu krovne športne organizacije v Trstu podpisala dogovor o sodelovanju, po katerem bo ZSŠDI med svoje poslovne partnerje vključilo tudi Zadrugo. Obvezalo se je tudi, da se bo angažiralo pri promociji njenih pobud, predvsem glede zbiranja novih članov.
»Pri ZSŠDI menimo, da je Primorski dnevnik neprecenljive strateške važnosti za vso našo narodno skupnost in si našega prostora brez časopisa enostavno ne znamo predstavljati. Primorski dnevnik skandira naš vsakdan, govori o vsem, predvsem pa o nas samih. Je ogledalo, v katerem se zrcalijo naše poteze, naši dosežki in naša rast,« je na predstavitvi povedal Peterlin. Zato se bo ZSŠDI aktivno vključilo v akcije zadruge za zbiranja novih članov in predsem mlade spodbudilo, naj s članstvom v zadrugi postanejo solastniki časopisa.
»Prepričani smo, da moramo pri problematikah, ki zaobjemajo našo celotno narodno skupnost vsi veslati v isto smer,« je še dodal Peterlin.
»ZSKD in ZSŠDI sta bili edini ustanovi, ki sta se pred leti odzvali na eno od naših informativnih akcij, zato je normalno, da smo se z njimi povezali tudi tokrat. Zelo podpiramo tudi novo geslo ZSŠDI Skupaj zmoremo,» je med drugi poudaril Kufersin.
Prva akcija včlanjevanja v zadrugo bo stekla že prihodnjo sredo v okviru športnega nagrajevanja zlati let v proseškem Kulturnem domu, naslednja pa 8. februarja, ko bo v tržaškem Kulturnem domu, ob dnevu slovenske kulture, osrednja Prešernova proslava, ki jo letos organizira ZSŠDI.
Odslej bodo prijave za članstvo v Zadrugi PD sprejemali tudi na obeh sedežih športne krovne organizacije v Trstu in Gorici.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava