Nedelja, 17 februar 2019
Iskanje

V Grčiji po več letih znova gospodarska rast

5. mar. 2018 | 17:16
Dark Theme

Grčija je lani po skoraj desetletju znova zabeležila gospodarsko rast. Bruto domači proizvod se je povečal za 1,4 odstotka, letos pa naj bi se po pričakovanjih povečal za 2,5 odstotka. Od nastopa krize je sicer grški bruto domači proizvod padel z nekaj manj kot 242 milijard evrov v letu 2008 na 184,6 milijarde v letu 2016 in se lani nato dvignil na 187,1 milijarde. Pot do predkrizne ravni bo tako še dolga.
Grčija je leta 2010 doživela finančni zlom in je bila od tedaj prisiljena zaprositi za tri pakete finančne pomoči evrskih partneric in Mednarodnega denarnega sklada. Zadnji paket je država prejela avgusta lani, pri čemer je premier Aleksis Cipras izrazil pričakovanje, da se bo Grčija kmalu vrnila na finančne trge.
V okviru izvajanja paketov pomoči, ki so bili pogojeni s sprejetjem varčevalnih ukrepov, se je povprečni grški prihodek zmanjšal za četrtino.


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo