Torek, 28 januar 2020
Iskanje

Kandidat Boris Pahor, neverni socialdemokrat

27. mar. 2018 | 14:05
Dark Theme

Boris Pahor, ki bo 26. avgusta dopolnil 105 let, je spet pritegnil pozornost italijanske javnosti, potem ko je sprejel kandidaturo za deželni svet na listi Slovenske skupnosti. Dnevnik Corriere della Sera mu danes posveča celostranski intervju na 9. strani. Novinarki Marisi Fumagalli je povedal, da mu je kandidaturo predlagal Igor Gabrovec. Na vprašanje, ali bi bil pripravljen sodelovati pri kakšnem volilnem shodu, je odgovoril pritridilno. »Nisem politik, če pa bi me prosili, naj se udeležim kakšnega srečanja po deželi, ne bi odklonil. Moral bi se seveda dobro počutiti in zdaj sem k sreči pri zdravju.«
V pogovoru je ponovil, da ne veruje v boga, po svetovnem nazoru je socialdemokrat, blizu mu je Camus, z veseljem pa podpira Slovensko skupnost, ki zagovarja pravice manjšin. »Ustreza mi, da je povezana z Demokratsko stranko,« je še dejal najstarejši kandidat na letošnjih volitvah v Furlaniji Julijski krajini. 

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo