Sobota, 15 december 2018
Iskanje

Vlaga se je popoldne razpolovila

23. jul. 2018 | 18:09
Dark Theme

V popoldanskih urah je nastopil pričakovani obrat vetra od severovzhoda. Po večdnevnih prevladujočih vetrovih zahodnih smeri, ki so prinašali vlažen zrak ter soparo, je popoldne zapihala burja.
Ob 14. uri je v Trstu še pihljal šibak morski veter in je bila relativna vlaga 61-odstotna. Ob 15. uri je zapihala burja, ki je v Tržaškem zalivu dosegla hitrost 67 km/h, relativna vlaga pa je začela padati. Ob 17. uri je bila relativna vlaga na pomolu bratov Bandiera le še 37-odstotna, medtem ko je Navtični inštitut v Trstu nameril le 28-odstotno vlago. Zrak se je torej naenkrat izsušil.
Hkrati pa je ob obratu vetra, ko se je med drugim tudi nebo razjasnilo, poskočilo živo srebro. Gre tudi za posledico burje, ki v poletnih mesecih zaradi spuščanja z višjega zaledja, kot smo včasih pisali, segreva ozračje. Ob 17. uri je deželna meteorološka opazovalnica tako namerila 28,3 stopinje Celzija, ob isti uri je bilo v Zgoniku 26,9 stopinje Celzija, v Gradišču ob Soči, kjer prav tako piha šibka burja 30,4 stopinje Celzija, v Špetru 26,8 stopinje Celzija, v Osojanah 23,8 stopinje Celzija in na Trbižu 21,6 stopinje Celzija.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo