Sobota, 23 februar 2019
Iskanje

Rdeče opozorilo za Trst

1. avg. 2018 | 16:11
Dark Theme

Zdravstveno ministrstvo je za jutri in petek razglasilo najvišje, rdeče opozorilo pred hudo vročino v Trstu. Za danes je bilo razglašeno oranžno opozorilo. Toplotna obremenitev se bo torej po pričakovanjih zdravstvenega ministrstva povečala.
Jutri bo zapihala šibka burja, zato bodo temperature še dodatno poskočile, toda bo proti nam pritekal bolj suh zrak. Res pa je tudi, da sta ozračje in življenjski prostor že močno pregreta, zato se zaradi dolgotrajnosti vročine iz dneva v dan toplotna obremenitev povečuje.
Jutri bo rdeče opozorilo veljalo za 18 mest v državi, zaobjet je med drugim skoraj ves sever. Tako so, denimo, razglasili rdeče opozorilo za Benetke, Verono, Milan, Turin, Bocen in še številna druga mesta.
V naši deželi ne bo bistveno drugače na Goriškem in deloma v ostalem nižinskem svetu, medtem ko bo obremenitev nekoliko manjša na Kraški planoti, zlasti v nočnih urah, in v severnih predelih.
Hud vročinski val se medtem nadaljuje tudi na Hrvaškem. Na Hvaru so, denimo ponoči namerili 29,9 stopinje Celzija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo