Nedelja, 24 februar 2019
Iskanje

Poslovil se je kuharski mojster z največ zvezdicami

6. avg. 2018 | 15:28
Dark Theme

Francoski kuharski mojster z največ Michelinovimi zvezdicami na svetu Joel Robuchon je danes v starosti 73 let za posledicami neozdravljive bolezni umrl v Ženevi. Robuchon, ki se je rodil leta 1945 v mestu Poitiers na zahodu Francije, je v mladosti vstopil v semenišče. Med kuhanjem za svoje kolege pa je odkril svojo strast do kuhanja, zaradi česar se je pri 15 letih odločil za poklic kuharja.
Leta 1990 ga je eden najbolj priznanih kulinaričnih vodnikov Gault & Millau razglasil za »chefa stoletja«. V 80. letih preteklega stoletja je zaslovel s svojim pire krompirjem, za pripravo katerega je na kilogram krompirja uporabil 200 gramov masla.
Leta 2003 je ustvaril nov koncept »Atelje Joela Robuchona«, za katerega je značilno, da gostje restavracije lahko opazujejo pripravo hrane. Prva ateljeja je odprl v Tokiu in Parizu, nato pa med drugim še v Las Vegasu, Londonu in Hongkongu. Restavracije njegove verige imajo skupaj 31 Michelinovih zvezdic.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo