Sreda, 13 februar 2019
Iskanje

Žmavc in Česnik opravila primopredajo

14. sep. 2018 | 12:35
Dark Theme

Peter Jožef Česnik je danes od Gorazda Žmavca prevzel vodenje urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Novi minister brez listnice je napovedal, da se bo pri vodenju urada posvetil Slovencem v zamejstvu in mladim, zahteval pa je tudi več finančnih sredstev za urad. Odhajajoči minister je Česniku čestital in mu zaželel uspešno delo. Kot je poudaril Česnik, se bo urad pod njegovim vodstvom bolj posvetil zamejcem, ne bodo pa zanemarili Slovencev, ki živijo v državah prek oceanov. Poleg tega se bodo osredotočili na Slovence, ki so ostali v nekdanjih jugoslovanskih republikah na Balkanu.
»Tako v zamejstvu kot izseljenstvu pa bo poudarek na vključevanju in privabljanju mladih nazaj v slovenski živelj,« je še poudaril novi minister iz Stranke Alenke Bratušek in izpostavil, da bo enakovreden član vlade Marjana Šarca, ki je prisegla v četrtek. Povedal je tudi, da bo potrebnega več medresorskega sodelovanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo