Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Seleco se seli v Trst

11. okt. 2017 | 15:58
Dark Theme

Družba Seleco, svojčas vodilno podjetje na področju bele tehnike, zlasti televizorjev, se vrača na italijanski trg z novimi domačimi proizvodi in tudi novim pravnim sedežem, ki so ga prav pred dnevi preselili iz Milana v Trst. Družba namreč predstavlja eno od prvih gospodarskih realnosti, ki so se odločile koristiti ugodnosti, ki jih prinaša sprostitev statusa tržaškega starega pristanišča in mednarodni prostocarinski režim, ki ga Trst zdaj uživa na podlagi vladnega odloka. To se je izvedelo na današnjem (11. oktobra) srečanju z novinarji v občinski palači v Trstu, ki so se ga udeležili tržaški župan Roberto Dipiazza ter predstavniki vodstva družbe Seleco s predsednikom uprave Mauriziom Pannello in novim pooblaščenim upraviteljem Aureliom Latello na čelu.
Sogovorniki so med drugim poudarili, da bo Seleco imel pravni sedež v Furlaniji Julijski krajini in točneje v Trstu v starem pristanišču, kjer bodo prostori, kjer bo delovalo, sprva namenjeni skladiščenju in distribuciji, v nadaljevanju pa nameravajo tudi razvijati proizvodnjo, točneje sestavljanje že pripravljenih delov elektronskih naprav in televizorjev. V teku enega leta namerava podjetje ponuditi proizvod z močnim italijanskim pečatov predvsem na področju znanja in dizajna. Cilj Seleca je proizvajati v Italiji, medtem ko veliko podjetij proizvodnjo seli v tujino, italijanskih znamk pa je na trgu malo. Trenutno nameravajo proizvajati za italijanski trg, v prihodnje pa tudi za evropskega in svetovnega, Trst pa bo za družbo predstavljal odskočno desko za ponoven zagon in ovrednotenje proizvodov.
Prihod v Trst podjetja, kot je Seleco, je zelo pomemben, saj gre za eno prvih podjetij, ki so se odločila delovati v starem pristanišču, kar prinaša delo in delovna mesta. Za to se je treba zahvaliti prehodu starega pristanišča z državne na občinsko last ter vladnemu odloku, ki Trstu podeljuje status mednarodnega prostocarinskega območja, k vsemu temu pa je prispevala tudi enotnost krajevne politike, od Občine do Dežele in drugih stvarnosti, je bilo poudarjeno na srečanju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava