Sobota, 16 februar 2019
Iskanje

Redkokje bogatejši, Trst izjema

27. avg. 2018 | 17:12
Dark Theme

Primerjava, ki jo je včeraj objavil gospodarski dnevnik Il Sole 24 Ore, potrjuje, da se Italija do lanskega leta še ni vrnila na raven zadnjega predkriznega leta 2008. Na maloštevilnem seznamu mest, kjer se je dohodek davkoplačevalcev vendarle povečal, pa sta tudi Trst in Pordenon.
Od 108 mest, ki so zaobjete v raziskavo, se je v osmih letih povprečni dohodek povečal le v 17. Najopaznejši premik v zelenih številkah (+ 5,64 %) so zabeležili v L'Aquili, toda podatek je treba jemati z rezervo. Leta 2009 je namreč glavno mesto Abrucov prizadel močan potres, zato je izhodišče primerjave zelo nizko.
Zato sta v bistvu najbolj obogateli Belluno in Trst. V glavnem mestu Furlanije Julijske krajine so v lanskem letu pri odmeri dohodnine izračunali, da je leta 2016 letni dohodek posameznega davkoplačevalca znašal 23.118 evrov, kar je za dobra dva odstotka več kot pred osmimi leti.

Več v jutrišnji (torkovi) izdaji

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo