Petek, 29 maj 2020
Iskanje

Antonione je nameraval v Lombardijo

Tržaški politik je želel pomagati s svojo diplomo iz medicine – V pogovoru za naš dnevnik o propadanju EU

Trst |
30. mar. 2020 | 18:38
Dark Theme

Nekdanji parlamentarec in sekretar na zunanjem ministrstvu Roberto Antonione je s svojo diplomo iz medicine želel pomagati zdravstvu v Lombardiji. Prijavil se je na izredni razpis, s katerim je severnoitalijanska dežela iskala pomoč v boju proti koronavirusu. A naposled ga niso poklicali. »K sreči je bilo več drugih primernejših kandidatov. Saj veste, že dvajset let ne opravljam poklica, pa še nikoli nisem bil anesteziolog, tudi oživljal nisem nikoli v življenju. In nenazadnje, sem tudi že v letih,« je razkril 66-letni Tržačan, ki trenutno od doma v Trstu opravlja nalogo generalnega sekretarja Srednjeevropske pobude.

Antonione je v pogovoru za Primorski dnevnik sicer ocenil dogajanje na ravni Evropske unije. Kot pravi, je na pohodu sebičnost, ki vodi v propad. »Nekdo tone v vodo, ti pa mu rečeš, pomagam ti, a pod pogojem da ... To je velika usluga tistim, ki si želijo razdreti Evropsko unijo,« meni Antonione.

Več v torkovem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo