Ponedeljek, 20 maj 2024
Iskanje

Arso v prihodnjih urah opozarja pred sodro

Naše kraje bo prešla hladna vremenska fronta

25. mar. 2023 | 11:23
Dark Theme

Naše kraje bo v prihodnjih urah prešla hladna vremenska fronta. Pred njo se že marsikje v FJK in Sloveniji pojavljajo padavine, deloma plohe in nevihte. Le v južnejših predelih je zaradi južnih vetrov bilo še povečini suho.

V prihodnjih urah bo povsod spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo padavine, deloma plohe in nevihte. Arso je na svoji spletni strani v posodobljeni napovedi zapisal, da obstaja možnost sodre. Dogajanje bo torej ponekod burno.

Ob prehodu vremenske fronte bo prehodno zapihal okrepljen severni veter, tramontana. Po nekajurnem ponekod izrazitem poslabšanju se bo vreme umirilo in se bo v popoldanskih urah mestoma že delno razjasnilo. Možna pa bo še kakšna krajevna ploha. Nekoliko hladneje bo.

Noč na nedeljo in nedeljsko jutro bosta povečini jasna. Jutri popoldne se bo ob približevanju nove vremenske fronte spet povečala oblačnost, ponekod bodo že možne prve padavine. Glavnino padavin sicer pričakujemo od jutrišnjih večernih ur in v noči na ponedeljek.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno, občutno se bo ohladilo. V noči na torek se bodo temperature marsikje dotaknile ledišča ali bodo rahlo negativne. Ponekod bo lahko nastala slana. V torek bo sončno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava