Sreda, 03 junij 2020
Iskanje

Ciklon se naglo približuje, vreme se bo poslabšalo

Količine dežja ne bodo zanemarljive

FJK |
22. apr. 2019 | 14:54
Dark Theme

Sredozemski ciklon se pomika proti severovzhodu in se naglo približuje našim krajem. V prihodnjih urah se bo vreme poslabšalo. Popoldne in zvečer bo že več oblačnosti, v nočnih urah in jutri pa bo oblačno in deževno. Količine dežja ne bodo zanemarljive. Padavne bodo najmočnejše in najpogostejše v severnih goratih predelih in v zahodnem nižinskem pasu, manj dežja pa bo padlo ob morju, kjer bodo možna tudi vmesna obdobja s spremenljivim vremenom ali se bo prehodno lahko tudi prikazal kakšen sončni žarek.

Jutri dopoldne bo pihala burja, v popoldanskih urah pa bo zapihal okrepljen jugovzhodni veter. Ob padavinah se bodo pojavljale plohe in bo morda nastala tudi kakšna nevihta, ne gre ravno izključiti tudi kašnega krajevnega naliva. Ozračje se bo jutri prehodno nekoliko ohladilo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okrog 1800 metrov.

Od srede do vključno petka bodo naši kraji pod vplivom južnih tokov in občasnim delnim vplivom ciklonskega območja.

V sredo bo sprva še spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, nastajale bodo prevsem krajevne plohe in nevihte. V popoldanskih urah se bo vreme postopno izboljšalo.

V četrtek kaže na nekaj več jasnine in v glavnem na suho vreme, v petek pa bo ozračje predvidoma spet nekoliko bolj nestanovitno in bodo možne občasne krajevne plohe ali nevihte.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo