Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

Fojbe: ezuli proti Tajaniju

Kritično stališče združenja Unione degli Istriani

Istra |
12. feb. 2019 | 16:00
Dark Theme

Ezulsko združenje Unione degli Istriani zelo kritično ocenjuje besede predsednika evropskega parlamenta Antonia Tajanija na nedeljski svečanosti na fojbi pri Bazovici. Predsednik združenja Massimiliano Lacota pravi, da je imel Tajani tipično predvolilni govor, tudi zato, »ker žal očitno sploh ne pozna zgodovine naših krajev.« Boljše in koristneje bi bilo za vse, ko bi Tajani ostal doma ali pa v Strasbourgu. Lacota pa je pohvalil »spravljiv poseg« predsednika odbora za fojbe Paola Sardosa Albertinija, v svoji izjavi pa sploh ne omenja notranjega ministra in voditelja Lige Mattea Salvinija.

Ezulska zveza zavrača kritike na račun italijanskega predsednika Sergia Mattarelle, ki so v zvezi s fojbami in eksodusom Italijanov iz Istre prišle iz Slovenije in Hrvaške. Lacota je prepričan, da je, poleg vsega, v Istri vsekakor prišlo do etničnega čiščenja na škodo Italijanov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo