Nedelja, 03 marec 2024
Iskanje

Hladna fronta je dosegla Alpe (foto)

V gorah močno sneži in se je že občutno ohladilo

FJK |
2. dec. 2023 | 16:55
Dark Theme

Hladna vremenska fronta je od severa v prvih popoldanskih urah že dosegla Alpe, kjer povečini močno sneži in se je ozračje občutno ohladilo. V prihodnjih urah se bo spustila do ostalih predelov in se bo tudi v nižinah in ob morju vreme poslabšalo. Pojavljale se bodo močne padavine, deloma plohe in nevihte, zapihala bo burja, temperatura pa se bo spuščala. Zvečer ali v prvem delu noči ni izključeno, da bo tudi v višjih severovzhodnih predelih Kraške planote prehodno snežilo.

Plodn danes popoldne (HOTEL BELLAVISTA)
Plodn danes popoldne (HOTEL BELLAVISTA)

Sneg je medtem spet pobelil gorski svet, kjer je ob izraziti včerajšnji odjugi z obilnim dežjem danes zjutraj že skoraj povsem skopnel.

Plodn danes zjutraj (HOTEL BELLAVISTA)
Plodn danes zjutraj (HOTEL BELLAVISTA)

Na Višarjah je meteorološka opazovalnica iz FJK ob 16. uri namerila -5,4 stopinje Celzija, medtem ko so bile danes dopoldne temperature še pozitivne. Trenutno na Višarjah močno sneži, sneg pa zakriva tudi objektive spletnih kamer, zato so fotografije neuporabne.

Prav tako objavljamo posnetke spletnih kamer iz Plodna, kjer je bilo še danes zjutraj vse zeleno, zdaj pa se nabira snežna odeja in s Trbiža.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava