Petek, 23 februar 2024
Iskanje

Huda neurja prizadela tudi Slovenijo

O hudi uri poročajo tudi na severnem Primorskem

13. jul. 2023 | 11:17
Dark Theme

V jutranjih urah se je na severnem Primorskem razbesnelo močno neurje, poročajo Primorske novice. Na cestah so odstranjevali podrta drevesa, udeležence planinskega tabora v Čezsoči, kjer jim je poškodovalo šotore, pa so gasilci prepeljali na varno. Tudi iz Zatolmina so v gasilski dom preselili otroke, ki tam taborijo.

V jutranjih urah se je na območju občine Bovec razbesnelo močno neurje. Gasilci PGD Bovec, PGD Log pod Mangartom in PGD Srpenica ter delavci cestnega podjetja so na cestah odstranjevali podrta drevesa in posledice neurja. Cesta od Serpenice proti Bovcu je še vedno polovično zaprta, več stranskih cest pa je zaprtih, je za Primorske novice povedal poveljnik civilne zaščite Bovec Edi Melinc.

V planinskem taboru v Čezsoči je neurje poškodovalo šotorišča, udeležence tabora so gasilci PGD Bovec prepeljali na varno v gasilski dom Bovec. Po besedah Melinca v planinskem taboru v Čezsoči k sreči ni bilo poškodovanih, v bližini je namreč neurje podrlo nekaj dreves. Neurje je poškodovalo šotore tudi skupini taborečih v Zatolminu nad koriti, tudi njih so gasilci prepeljali v gasilski dom, so pojasnili na Policijski upravi Nova Gorica.

Močan veter je v vasi Čezsoča odkril več streh hiš, Melinc pa je dejal, da je odkritih streh na območju Bovške občine po trenutnih podatkih šest.

Neurje je ponoči prizadelo tudi večji del Gorenjske, kjer je veter odkrival strehe in podiral drevesa. Na območju Bohinja je drevo padlo tudi na vozilo družine, ki je na črno kampirala v gozdu, pri čemer sta bili dve osebi poškodovani. Na območju Naklega pa je potekala evakuacija otrok iz tabora, ki ga je uničilo neurje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava