Četrtek, 30 maj 2024
Iskanje

Idealni vremenski pogoji za na morje in povečini za v gore

Sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v bližnji prihodnosti

FJK |
2. sep. 2023 | 15:50
Dark Theme

Anticiklon nam bo zagotovil daljše obdobje s stanovitnim in povečini sončnim vremenom. Temperature bodo skladne z dolgoletnim povprečjem ali le rahlo višje. Razmere bodo v prihodnjih dneh v FJK nadvse primerne za na morje pa tudi povečini za izlete v gore. Sončno bo in ne prevroče, v gorah bo lahko v popoldanskih urah nastala kakšna krajevna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo jutri ob morju do okrog 27 stopinj Celzija, pri čemer je treba tudi upoštevati, da se je morje v minulem obdobju precej ohladilo, pa čeprav še ima kar prijetnih 25 stopinj Celzija. Opozoriti je treba, da je sončno žarčenje še razmeroma visoko. Indeks ultravijoličnega sevanja v teh dneh dosega vrednosti okrog 6, pri čemer je izpostavljenost kože soncu še vedno zmerna do visoka. Ob srednji izpostavljenosti velja, da normalno občutljiva koža pordi v eni uri, občutljiva pa že v pol ure, opozarja Arso na svoji spletni strani.

V gorah FJK bodo dnevne temperature na višinah okrog 1500 metrov okrog 16 stopinj Celzija, jutri pa bo popoldne predvidoma več oblakov. Mestoma bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.

V prvi polovici prihodnjega tedna se bo nadaljevalo povečini sončno in prijetno toplo vreme. Postopno bo malo topleje. Od ponedeljka bo ob morju pogosto pihala šibka do občasno lahko zmerna burja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava