Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

Išče se »slovenski« Draghi, ki ga ni

Pobožna želja ljubljanskega župana Zorana Jankovića

14. dec. 2021 | 10:50
Dark Theme

V Sloveniji je že v polnem teku kampanja za aprilske parlamentarne volitve. Medtem ko se je na sredini pod taktirko ministra Zdravka Počivalška rodila stranka Konkretno, se v levi sredini kot možnega kandidata za predsednika vlade pojavlja ime Roberta Goloba, odstavljenega direktorja energetske družbe Gen-I. Golob, ki je doma iz Šempetra, je bil občinski svetnik v Novi Gorici ter predsednik skupščine goriškega Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (EZTS GO).

V volilno kampanjo se bo vključil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je v sinočnji TV oddaji Studio City napovedal, da bo podprl »nekoga na levi polobli«. »Danes imamo koalicijo strank KUL. Počakal bom, da vidim, kaj bo. Prepričan sem, da bo KUL zmagal. Tudi pomagal bom, povabil bom ljudi na volitve. Bilo bi mogoče idealno, da najdemo nekega tipa za predsednika vlade, kot je Mario Draghi v Italiji,« je razkril ljubljanski župan v pogovoru z Marcelom Štefančičem.

Janković bi moral sicer pojasniti, da Draghi ni odraz takšnega ali drugačnega političnega tabora, temveč zelo široke vladne koalicije, ki sega od levice do desnice, kar bi bilo v Sloveniji glede na današnjo zelo zaostreno politično situacijo nepojmljivo. »Slovenskega« Draghija torej ni videti na obzorju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava