Petek, 27 november 2020
Iskanje

ISS: za FJK je možen rdeč scenarij

Italijanski inštitut za javno zdravje ISS je v tedenskem poročilu ministrstvu za zdravje »oranžno« FJK uvrstil v trojico dežel, ki bi morale »upoštevati morebitne dodatne ukrepe za zajezitev«

FJK |
20. nov. 2020 | 20:12
Dark Theme

Podatki o širjenju novega koronavirusa v Furlaniji - Julijski krajini niso spodbudni, krivulja okužb je v zadnjih dveh dneh še hitreje rasla in v bolnišnicah še nikoli ni bilo toliko postelj zasedenih – spomladi letos niti približno ne toliko kot danes.

Na skrb vzbujajoč položaj je opozoril predsednik deželne vlade Massimiliano Fedriga, ki je s podpredsednikom Riccardom Riccardijem in vodjo ekipe znanstvenikov Fabiom Barbonejem opisal trenutno sliko. Na prebivalce je Fedriga apeliral, naj ravnajo odgovorno, »saj je od vseh nas odvisno, ali bomo to bitko zmagali. Če ne bomo dovolj odgovorni, bo bitka izgubljena«. Sam namreč opaža, da tega še niso razumeli vsi.

Italijanski inštitut za javno zdravje ISS pa je v tedenskem poročilu ministrstvu za zdravje »oranžno« FJK uvrstil v trojico dežel (poleg »rumenih« Veneta in Moliseja), ki bi morale »upoštevati morebitne dodatne ukrepe za zajezitev«, saj se lahko stopnja zmernega tveganja zanje v prihodnjem mesecu spremeni v stopnjo visokega tveganja. Deželi FJK torej odkrito grozi rdeča barva, ki bi prinesla zaprtje trgovin, nekaterih razredov nižjih srednjih šol in druge omejitve.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za zajezitev pandemije covida-19 podpiram:

13. nov. 2020 | 17:03
Popolno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Delno prekinitev gospodarskih dejavnosti
Nemoteno nadaljevanje gospodarskih dejavnosti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo