Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Jelinčič se je spravil na Žižo in Italijane

Vodja SNS očita italijanskemu poslancu, da je nezanesljiv

23. sep. 2021 | 16:02
Dark Theme

Italijanom ni mogoče zaupati, je prepričan slovenski poslanec Zmago Jelinčič, ki se je na twitterju spravil na poslanca italijanske narodnosti Feliceja Žižo. Očita mu, da ni glasoval za nov zakon o varstvu javnega reda in miru, ki je padel zaradi nezadostne podpore v Državnem zboru. Podporniki zakona so zbrali 43 glasov, nasprotniki pa enega več. Žiža se je vzdržal, tudi če bi volil za pa njegov glasov ne bi bil dovolj za sprejetje zakona. »Poslanec italijanske manjšine Felice Žiža se ni izneveril zgodovinskim dejstvom, da Italijanom ni mogoče zaupati. Tudi danes je glasoval v nasprotju s podpisanim dogovorom z vlado,« je “začivkal” vodja Slovenske nacionalne stranke. Ni prvič, da se Jelinčič spravlja na italijansko manjšino v Sloveniji.

Gre za stare nesprejemljive predsodke na račun Italijanov, je Jelinčičevo žolčno izjavo komentiral novinar Radio Capodistria Stefano Lusa, medtem ko je Žiži izrekel solidarnost Alberto Scheriani, predsednik italijanske samoupravne skupnosti Can Costiera.

Žiža in poslanec madžarske skupnosti Ferenc Horvàth sta res podpisala dogovor z vlado Janeza Janše, a to jima ne preprečuje, da pri nekaterih zakonih glasujeta po lastni vesti in prepričanju. Pred kratkim je tako Žiža v DZ podprl zakon o vpisu tujih študentov na slovenske univerze, ki ga je predlagala levosredinska opozicija.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo