Sobota, 24 februar 2024
Iskanje

Kris raste v zvedavega, ustvarjalnega in navihanega dečka

Pred štirimi leti je dobil zdravilo, za katerega so v eni največjih dobrodelnih akcij v Sloveniji zbrali več kot dva milijona evrov

Koper |
22. nov. 2023 | 18:33
Dark Theme

»Dragi Kris, hvala, ker si osvojil in povezal naša srca ter nam dal priložnost podariti otroško življenje. Veseli smo, da rasteš v zvedavega, ustvarjalnega in navihanega dečka. Želimo ti še veliko nasmejanih in igrivih dni.« S tem zapisom so se danes v društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki na facebooku spomnili dne, ko je pred štirimi leti deček Kris iz Kopra s pomočjo akcije, v kateri so sodelovali številni Slovenci, prejel gensko terapijo.

V vmesnem času je Kris uspešno prestal operacijo hrbta in se bo lahko končno »rešil« steznika. Vsem, ki so pomagali s prispevki, da je Kris lahko prejel potrebno terapijo, se je njegova družina ob obletnici znova zahvalila.

Za krisa se je zavzel tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić (ARHIV)
Za krisa se je zavzel tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić (ARHIV)

Kris Zudich se je rodil s spinalno mišično atrofijo. Leta 2019 so v eni največjih dobrodelnih akcij v Sloveniji zbrali več kot dva milijona evrov, kolikor je v ZDA stalo zdravilo, ki je zavrlo napredovanje bolezni. Zdravilo je Kris dobil 21. novembra 2019.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava