Torek, 19 november 2019
Iskanje

Ksenija Dobrila predstavila program

Na včerajšnji seji deželnega sveta SKGZ izvolili izvršni odbor in za predsednico skupščine izbrali Alenko Florenin

Dolina |
30. maj. 2019 | 8:00
Dark Theme

Predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveze (SKGZ) Ksenija Dobrila je včeraj v Dolini razkrila imena članov izvršnega odbora krovne organizacije. V njeni ekipi bo 27 članov, te pa je izbrala tako, da so zastopana vsa ključna področja slovenske narodne skupnosti v Italiji. Podpredsednik izvršnega sveta bo Igor Kocijančič.

Naslednica Rudija Pavšiča, ki ga ni v izvršnem svetu, je tudi predstavila svoj program, ki sloni na do potankosti izdelani časovnici. Do septembra bodo po posameznih področjih evidentirali prioritete, decembra pa bodo na osnovi teh sestavili akcijski načrt do leta 2022. Kot je povedala Ksenija Dobrila, bo sodelovanje s Svetom slovenskih organizacij neizbežno.

Člani deželnega sveta so tudi izvolili predsednika tega organa in na predlog Karla Devetaka soglasno izbrali donedavno sovodenjsko županjo Alenko Florenin.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo