Sobota, 18 maj 2024
Iskanje

Na bankomatih skupno ukradel 3000 evrov

45-letni moški je na režo namestil napravo, s pomočjo katere je pri dvigu gotovina ostala v bankomatu

18. apr. 2024 | 11:20
Dark Theme

Policisti so v ponedeljek ugotovili, da je 45-državljan Romunije na režo bankomata namestil napravo, s pomočjo katere je pri dvigu gotovina ostala v bankomatu, osumljenec, ki je bil v bližini, pa jo je nato ukradel. V zadnjih dveh mesecih je s sostorilcem izvedel vsaj še 18 podobnih kaznivih dejanj, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti so osumljencu odvzeli prostost. Zaradi suma storitve 19 kaznivih dejanj velike tatvine so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Sumijo, da je s trenutno še neznanim sostorilcem na ta način pridobil približno 3000 evrov.

Policija ob tem opozarja na prevaro »cash trappinga« ali pasti za gotovino, ko storilci na bankomatu na režo za izdajanje gotovine s pomočjo lepila ali obojestranskega lepilnega traku namestijo letev, ki povzroči zagozditev gotovine v reži.

Postopek dviga gotovine sicer poteka nemoteno - bankomat tudi pozove uporabnika, naj vzame gotovino, kar pa onemogoči ovira pred režo za izdajo gotovine. Uporabniki običajno sumijo, da gre za tehnično napako na bankomatu in kraj zapustijo. Storilci pa nato pristopijo do bankomata, odstranijo »past« in si tako nezakonito prilastijo denar.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava