Četrtek, 30 november 2023
Iskanje

Na Hrvaškem strmoglavil madžarski vojaški helikopter, umrli najmanj dve osebi

Reševalci so našli razbitine in dve trupli, tretjega člana posadke še iščejo

21. jun. 2023 | 16:16
Dark Theme

Na Hrvaškem je danes strmoglavil helikopter madžarskih oboroženih sil. Reševalci so našli razbitine ter dve trupli, medtem ko tretjega člana posadke še vedno iščejo. Proti kraju strmoglavljenja se je medtem odpravil hrvaški obrambni minister Mario Banožić.

Madžarski vojaški helikopter je strmoglavil med naseljema Pakovo Selo in Miljevci v šibeniško-kninski županiji, je sporočilo hrvaško obrambno ministrstvo in dodalo, da sta bila v iskanje vključena helikopter Mi-171 Sh iz Divulj ter letalo pilatus hrvaških zračnih sil.

V kanjonu Čikole so reševalci že našli tako razbitine pogrešanega helikopterja kot tudi trupli dveh članov posadke, medtem tretjega še iščejo, je za hrvaško tiskovno agencijo Hina potrdil vodja hrvaške gorske reševalne službe Josip Brozičević. Ob tem je dodal, da so nadzorne kamere na terenu posnele dim, ki se dviga s kraja strmoglavljenja.

Madžarski helikopter je bil na Hrvaškem v okviru usposabljanja. Proti kraju strmoglavljenja se je že odpravil hrvaški obrambni minister Mario Banožić.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava