Nedelja, 16 januar 2022
Iskanje

Na progah alkotesti, obvezna čelada in osebno zavarovanje

Nova pravila od 1. januarja

1. dec. 2021 | 9:58
Dark Theme

Ljubitelji smučanja, deskanja in drugih zimskih športov – pozor! S 1. januarjem 2022 stopajo na smučiščih v veljavo nova pravila, ki jih je uvedla vlada.

Za uporabo prog bo od omenjenega datuma obvezno zavarovanje, ki si ga bo mogoče urediti samostojno ali z doplačilom ob nakupu smučarske karte. Za enodnevno zavarovanje bo treba doplačati 3 evre, zavarovanje za celo sezono pa stane 46 evrov.

Vsi mladoletniki si bodo po novem za smučanje, deskanje ali druge dejavnosti na snegu, tudi za sankanje, morali nadeti smučarsko čelado (trenutno je to obvezno le do 14. leta starosti), izjema je tek na smučeh.

Ob uživanju alkohola bo po novem potrebne več zmernosti, alkotesti namreč prihajajo tudi na smučišča. Od 1. januarja bo namreč tudi na smučiščih stopila v veljavo omejitev dovoljene stopnje alkohola. Nova pravila se sklicujejo na zakon o prometu, omejitve so torej take kot na cestah (0,5 g/l). Preverjali bodo tudi morebitno prisotnost vpliva drugih prepovedanih substanc.

Kazni za naštete prekrške gredo od 100 do 150 evrov, razen vinjenosti, ki bo kaznovana z globo v višini od 250 do 1000 evrov, kogar bodo zasačili brez zavarovanja, pa bo poleg kazni doletel še odvzem smučarske karte.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Pričakujem, da bo leto 2022 v primerjavi z minulim letom 2021:

7. jan. 2022 | 6:00
Boljše
Slabše
Enako
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo