Četrtek, 06 oktober 2022
Iskanje

Nad Ajdovščino mestoma še gori

Pojavljajo se nova, posamezna žarišča

22. mar. 2022 | 12:08
Dark Theme

Obsežen požar na pobočju Gore nad Ajdovščino je še vedno aktiven, pojavljajo se nova, posamezna žarišča. Tudi danes je na pomoč pri gašenju priletel helikopter Slovenske vojske. Danes okrog 9. ure je bil opažen tudi požar na severnem pobočju Nanosa, vendar so ga zelo hitro pogasili.

Ponoči je večkrat zagorelo na požarišču nad državno cesto Ajdovščina-Col je za STA povedal poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Ajdovščina Igor Benko. Požar se sicer ne širi več, je pa v nočnem času ponovno zagorelo v neposredni bližini stanovanjske hiše. Gasilci so žarišče pogasili, tako da večje nevarnosti za tamkajšnje stanovalce ni bilo.

Ob prihodu helikopterja so morali zaradi močne burje iskati novo lokacijo, na katero bodo postavili bazen za zajemanje vode za gašenje. Slednjega bodo verjetno z vzletišča na Kovku preselili v bližino vasi Sanabor, je še povedal Benko. Vendar pa zaradi burje helikopter trenutno še ne more leteti.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik, naj bi pepel odložil starejši občan, oglje je ponovno najverjetneje zaradi burje vzplamtelo in vžgalo suho travo ter grmičevje, poročajo Primorske novice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava