Četrtek, 17 september 2020
Iskanje

Nesreča v gorah usodna za enainšestdesetletnika

Reševalna akcija je potekala v včerajšnjih popoldanskih urah na gori Duranno v občini Cimolais pri Pordenonu

1. avg. 2020 | 15:49
Dark Theme

Na gori Duranno v občini Cimolais pri Pordenonu se je včeraj hudo poškodoval 61-letni pohodnik, ki je med sestopanjem z vrha zdrsnil in padel ter nato drsel 200 metrov po skalnatem pobočju, pri čemer je tudi izgubil varnostno čelado. Utrpel je hude poškodbe obraza in telesa. Obležal je brez zavesti. V videmski bolnišnici je 61-letni pohodnik iz kraja San Vendemiano pri Trevisu nekaj ur kasneje podlegel hudim poškodbam.

Alarm sta sprožila prijatelja, ki sta bila z njim v skupini. Reševalna akcija, pri kateri so sodelovali gorski reševalci iz Valcelline, se je začela v poznih popoldanskih urah. Na kraj je z reševalnim helikopterjem priletelo tudi zdravstveno osebje, ki mu je nudilo prvo pomoč. Že na mestu se je izkazalo, da je njegovo zdravstveno stanje zelo resno. Prepeljali so ga v videmsko bolnišnico, kjer kljub prizadevanju zdravnikov zanj le nekaj ur kasneje ni bilo več pomoči.

$!Pokojni 61-letnik je drsel 200 metrov po skalnatem pobočju (CNSAS FVG)
Pokojni 61-letnik je drsel 200 metrov po skalnatem pobočju (CNSAS FVG)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo