Ponedeljek, 27 november 2023
Iskanje

Nevarno vozil po avtocesti ter fizično obračunal z drugim voznikom

21-letnika bodo policisti podali kazensko ovadbo

25. jul. 2023 | 16:35
Dark Theme

Policisti so imeli v ponedeljek polne roke dela s predrznim voznikom, ki je najprej na avtocesti proti Postojni med prehitevanjem skoraj oplazil drugo vozilo, nato pa naj bi skoraj trčil še v kolesarja. Prijavitelju nevarne vožnje je najprej grozil s strašilno pištolo, nato pa sta še fizično obračunala, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti so v ponedeljek okoli 8. ure prejeli prijavo, da po avtocesti proti Postojni nevarno vozi voznik osebnega avtomobila, ki je med prehitevanjem skoraj oplazil vozilo, v katerem je bila prijaviteljica. Vozil je njen partner. V Postojni so avtocesto zapustili in peljali proti Pivki, kjer naj bi nevaren voznik skoraj trčil še v kolesarja. Ustavili so se na izogibališču nasproti letališča v Rakitniku. Tam je do voznika BMW pristopil partner prijaviteljice.

Voznik v BMW mu je z namenom ustrahovanja najprej pokazal strašilno pištolo, nakar je med njima prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Voznik BMW je zatem odpeljal, vendar se je kasneje vrnil na kraj. Policisti so identificirali 21-letnega državljana Kosova, ki prebiva v Sloveniji. V vozilu sta bili še dve potnici, prav tako državljanki Kosova, ki prebivata v Sloveniji.

Eni od potnic je bilo slabo, nudili so ji prvo pomoč in jo odpeljali v Zdravstveni dom Postojna. V vozilu je bila najdena tudi imitacija pištole Beretta, znamke Bruni, ki pa ne sodi v kategorijo orožja po zakonu o orožju. Gre za strašilko, ki se jo dobi v prosti prodaji, so pojasnili na koprski PU.

Policisti so nato z vsemi udeleženimi opravili razgovore. 37-letnik iz Ljubljane je med fizičnim obračunavanjem utrpel lahke telesne poškodbe in je za 21-letnika podal predlog za pregon kaznivega dejanja grožnje in lahke telesne poškodbe. Zoper 21-letnika bodo policisti zaradi predrzne vožnje podali tudi kazensko ovadbo.

Policisti sicer še zbirajo dodatna obvestila za ugotovitev dejanskega dogajanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava