Ponedeljek, 17 junij 2024
Iskanje

Po prehodni nestanovitnosti sončen konec tedna (s kakšno ploho)

Vremenska fronta se približuje našim krajem, v popoldanskih urah bodo zlasti v gorah že možne posamezne plohe in nevihte

FJK |
13. sep. 2023 | 12:55
Dark Theme

Anticiklon je prehodno oslabel, od severozahoda pa se našim krajem že približuje vremenska fronta. Oblačnost se bo v prihodnjih urah povečala, zlasti v gorah bodo popoldne že možne posamezne plohe in nevihte, ni izključeno, da mestoma lahko tudi drugod.

Ponoči in jutri bo povečini spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami. Vmes bodo lahko tudi daljša obdobja s suhim vremenom, ob morju morda tudi s kakšnim sončnim žarkom. Jutrišnje temperature bodo za kakšno stopinjo Celzija nižje od današnjih.

V petek bo zjutraj spremenljivo oblačno in bo ponekod lahko še padlo nekaj kapelj dežja. Čez dan se bo vreme izboljšalo in popoldne povečini že vsaj delno razjasnilo.

V soboto in nedeljo bo povečini sončno in prijetno toplo. V soboto zvečer in v noči na nedeljo bodo ob obrobnem vplivu nekoliko bolj vlažnega zraka ponekod lahko nastale krajevne plohe in nevihte.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava