Nedelja, 15 september 2019
Iskanje

Prosek ni sam, tudi v Venetu spor o Proseccu

Nekateri priznani vinarji se hočejo odpovedati imenu znanega vina

Prosek |
12. sep. 2019 | 7:21
Dark Theme

Medtem ko bo danes proseška Društvena gostilna uradno prevzela Dom prosekarja, se skupina znanih vinarjev iz Veneta namerava odpovedati imenu Prosecco. Gre za vinarje iz vinorodnega območja Valdobbiadene, ki menijo, da je ime Prosecco postalo preveč »množično in rutinsko«, kar naj bi postavilo pod vprašaj ugled in kvaliteto znamenitega vina.

Namera o odpovedi imenu Prosecco je povzročila prepir med vinarji, v katerega se je vpletel tudi predsednik Veneta Luca Zaia. Ko je bil kmetijski minister iz vrst Lige, je na Proseku slovesno obljubil, da bo država z znanim protokolom ovrednotila kraj po katerem vino Prosecco nosi v resnici ime.

Zaia je prepričan, da bo spor med proizvajalci Prosecca zelo škodil tej blagovni znamki, ki v svetu doživlja pravi razcvet. In prav ta nebrzdan razvoj, ki prinaša velike denarje, naj bi bil kriv za spor, piše Corriere della Sera. Večina vinarjev iz pokrajine Treviso bo vsekakor, kot kaže, ostala zvesta imenu Prosecco.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo