Sreda, 06 december 2023
Iskanje

Rumeno opozorilo ob vdoru severnega zraka

Jutranja oblačnost se bo jutri v popoldanskih urah trgala

FJK |
25. nov. 2022 | 16:41
Dark Theme

Jutri in v noči na nedeljo se bo po vzhodnem robu anticiklona, ki se bo okrepil nad zahodno Evropo in bo segal do Britanskega otočja, spuščal proti nam hladnejši severni zrak. Zapihala bo burja in temperatura bo padla. Prevladovalo pa bo, z izjemo jutrišnjega jutra, ko bo nekaj več oblakov, sončno vreme, kvečjemu le z občasno zmerno oblačnostjo.

Jutri dopoldne bo povečini oblačno, čez dan bo zapihala zmerna do občasno lahko močna burja in se bo postopno razjasnilo. Arso je zaradi burje objavil rumeno opozorilo. Maksimalna hitrost vetra bo dosegala od 70 do 85 km/h, so zapisali.

V nedeljo bo pretežno jasno. Pihala bo povečini zmerna burja. Ohladilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo v nižinah okrog ničle, ponekod se bo živo srebro lahko spustilo na rahlo negativne vrednosti. Najvišje dnevne temperature pa bodo malo nad 10 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo povečini oblačno ali spremenljivo. Hladneje bo zlasti v dnevnih urah, medtem ko se bodo nočne temperature rahlo zvišale. Pihala bo povečini zmerna do občasno lahko močna burja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava