Petek, 07 maj 2021
Iskanje

S spletno aplikacijo v nekaj urah 373 naročil za cepljenje

Od skupnih 4637 naročil jih je bilo 373 opravljenih s spletno aplikacijo

FJK |
13. apr. 2021 | 16:16
Dark Theme

Danes do 11. ure se je v FJK s spletno aplikacijo naročilo na cepljenje proti novemu koronavirusu 373 ljudi, je povedal podpredsednik FJK, pristojen za zdravstvo, Riccardo Riccardi. Od skupnih 4637 naročil jih je bilo 373 opravljenih s spletno aplikacijo, kar je zadovoljiv podatek, meni Riccardi, ker dokazuje tudi pri starejših poznavanje tega načina naročanja s pametnimi telefoni, tablicami ali računalniki.

Največ upravičencev je sicer termin rezerviralo v lekarnah, in sicer 3298, sledijo telefonski klici, ki jih je bilo 596.

Od današnjega dne – torka, 13. aprila – se lahko prebivalci Furlanije - Julijske krajine naročajo za cepljenje proti covidu-19 s spletno aplikacijo. Seveda jo lahko uporabljajo le tisti, ki so v tem trenutku upravičeni do vbrizga cepiva. Še naprej pa bodo na voljo dosedanji načini naročanja v lekarnah oz. na Enotnih točkah za naročanje (CUP) ali s klicem na tel. št. 0434 223522.

Spletno naročanje je mogoče z enotno digitalno identiteto (Spid) ali s podatki zdravstvene izkaznice in davčne številke. V obeh primerih je obvezno vstaviti telefonsko številko mobilnega telefona, na katerega uporabnik z SMS-om prejme potrditveno kodo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo