Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Salvini bi koronavirus premagal tudi z božjo pomočjo

Vodja Lige predlagal odprtje cerkev na velikonočno nedeljo

Rim |
5. apr. 2020 | 12:37
Dark Theme

Vodja Lige Matteo Salvini je predlagal, naj bodo cerkve odprte na velikonočno nedeljo, čeprav to prepoveduje vladna uredba. Predlog je naznanil v intervjuju za dnevnik televizije Sky. Po njegovih besedah naj bi znanost ne zadostovala v bitki proti koronavirusu, proti kateremu potrebujemo tudi »dobrega boga«.

Salviniju je takoj odgovoril župan Milana Beppe Sala, ki se s predlogom ne strinja. »Če resnično želiš, da cerkve spet odprejo in če ne govoriš o tem le za to, da ti dnevniki posvetijo naslov, moraš vprašati Lombardijo ali Veneto, naj podpišejo odredbo, ki predvideva odprtje cerkev. Drugače ostajamo pri besedah in ne pri dejstvih. V teh trenutkih verjamem, da je vera lahko in predvsem mora biti nekaj osebnega in zasebnega,« je povedal Sala.

V obdobju, ko vsi vabijo ljudi, naj ostanejo doma, se je Salvini torej odločil za drugo strategijo. V Rimu in Milanu pa prav danes poročajo o večjem številu ljudi na cestah v primerjavi s preteklimi dnevi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo