Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Slovenija pripravlja aplikacijo za prehajanje meje

Minister za zdravje Janez Poklukar o lajšanju težav čezmejnih ljudi

6. mar. 2021 | 18:42
Dark Theme

Slovenija razmišlja o vzpostavitvi aplikacije, ki bi po besedah novega ministra za zdravje Janeza Poklukarja olajšala prehajanje državne meje.

Minister je namene slovenske vlade omenil ob koncu svojega današnjega obiska klinike Golnik, ko so ga novinarji spraševali o novih sevih koronavirusa oz. o ukrepih zoper njihovo širjenje v Sloveniji. Poklukar je povedal, da je svetovalna skupina za covid-19 na ministrstvu za zdravje dala pobudo za vzpostavitev aplikacije, ki bi delovala po podobnem sistemu, ki je lani veljal za vstop na Hrvaško.

Prve pregrade, ki jih je na novo določila slovenska vlada, bodo vidne s ponedeljkom, ko bodo na mejnih prehodih Vrtojba, Fernetiči in Škofije spet vzpostavili 24-urni policijski nadzor, na še šestih prehodih od Rateč do Peska pa bo nadzor potekal nekaj ur dnevno.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo