Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Slovenščina v Parizu

Dobrodošlica za potnice in potnike iz Ljubljane

Pariz |
3. jan. 2020 | 10:25
Dark Theme

Primorski dnevnik je izpod peresa Sergija Premruja pred kratkim ožigosal zelo pomanjkljivo slovenščino na spletnih straneh letališča v Ronkah. Upamo, da bo članek kaj zalegel in da bodo odgovorni popravili napake. V Ronkah in še marsikje drugje (npr. pri Trgovinski zbornici v Trstu pri božičnih voščilih) bi se lahko zgledovali po mednarodnem pariškem letališču Charles de Gaulle, kjer potnike družbe Air France iz Ljubljane pričaka dobrodošlica v slovenščini. Oziroma več dobrodošlic v slovenskem jeziku, opremljene pa so z velikimi fotografijami.

Res je, da posel je posel in da se letališke družbe z vsemi sredstvi borijo za vsakega potnico in potnika, slovenščina na velikem pariškem letališču pa je vseeno presenečenje ter izraz spoštovanja do slovenskih potnikov. Takšnih presenečenj si v letu 2020 nadejamo tudi v na Tržaškem, Goriškem in v Beneški Sloveniji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo