Četrtek, 21 september 2023
Iskanje

Stanje na obeh požariščih na Krasu ves dan mirno

Gasilci bodo prilagodili požarno stražo

30. jul. 2022 | 16:43
Dark Theme

Stanje na obeh požariščih na Krasu je ves dan mirno. Pojavljajo se še manjša žarišča, vendar jih je veliko manj kot v preteklih dneh. Gasilci na terenu bodo prilagodili gasilsko stražo novim razmeram, so sporočili iz regijskih štabov civilne zaščite. Danes do 19. ure na straži ostaja 60 gasilcev ljubljanske regije, nato pa bodo nočno izmeno zmanjšali na deset gasilcev. Prav tako naj bi deset gasilcev štela tudi nedeljska dnevna in nočna izmena, je pojasnil vodja intervencije Simon Vendramin.

Gasilce drugih regij bodo danes zvečer poslali domov, na požarišču bodo ostali in se izmenjevali gasilci severnoprimorske in gasilci obalno-kraške regije. »Da razbremenimo gasilce lokalnega gasilskega društva in okoliških društev, ki so bili v tem času najbolj obremenjeni,« je pojasnil Vendramin.

V ponedeljek dopoldne bodo po njegovih napovedih opravili oceno stanja in pripravili nadaljnji načrt varovanja in nadziranja požarišč.

Na italijanski strani bodo stražo opravljali italijanski gasilci, pripadniki gozdne straže in civilne zaščite, pomoč slovenskih gasilcev trenutno ni potrebna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava