Sobota, 14 september 2019
Iskanje

Strma pot do nove vlade

Italijanski predsednik Mattarella bo v torek nadaljeval posvetovanja

Rim |
23. avg. 2019 | 9:10
Dark Theme

Italija bo morda dobila novo večinsko koalicijo in torej novo vlado, pot do cilja pa je še zelo strma. Predsednik Sergio Mattarella je sinoči ob izteku prvega kroga posvetovanj napovedal, da bo v torek, 27. avgusta, nadaljeval pogovore s strankami in preveril, če res obstajajo pogoji za novo vlado, ki bi bila sad zavezništva med Gibanjem 5 zvezd in Demokratsko stranko. V nasprotnem primeru bo razpisal predčasne volitve s tako imenovano institucionalno vlado, ki bo polnomočna tudi brez parlamentarne zaupnice.

Delegaciji DS in G5Z sta predsedniku Mattarelli potrdili pripravljenost na dogovor, ki pa bo vse prej kot enostaven. Trenutno je namreč odprtih še veliko političnih in programskih vprašanj, Luigi Di Maio in Nicola Zingaretti imata torej do torka čas za sporazum, v nasprotnem primeru bodo jeseni predčasne parlamentarne volitve. Mattarella jih noče, a razvoj dogajanj ni odvisen od njega.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo