Četrtek, 28 maj 2020
Iskanje

Svetlobne zahvale in pozivi na Keopsovi piramidi v Egiptu

V Egiptu so doslej zabeležili 656 okužb z novim koronavorusom, umrlo je 41 ljudi, 150 pa naj bi jih ozdravelo

Egipt |
31. mar. 2020 | 11:05
Dark Theme

Znamenito Keopsovo piramido v Egiptu so v ponedeljek zvečer krasili svetlobni napisi, ki so sporočali složnost in solidarnost s tistimi, ki se po vsem svetu borijo proti novemu koronavirusu, piše francoska tiskovna agencija AFP. Na stopničasti strukturi piramide v Gizi so se izmenjevali napisi »ostanite varni«, »ostanite doma« in »hvala tistim, ki nas varujete« v modri in zeleni barvi.

V Egiptu so po pisanju AFP doslej zabeležili 656 okužb z novim koronavorusom, umrlo je 41 ljudi, 150 pa naj bi jih ozdravelo.

Kot je na kraju dogodka povedal minister za turizem in starine Khaled al-Anani, je turistični sektor zaradi pandemije eden najbolj prizadetih v državi, vendar je na prvem mestu zdravje ljudi.

Kot še piše AFP, so v Egiptu razkuževali arheološka najdišča in muzeje.Poleg tega je bila sprejeta vrsta ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s koronavorusom. Tako so zaprti turistični in verski objekti ter šole, zaustavljen je zračni promet, uvedena je policijska ura.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo