Četrtek, 29 september 2022
Iskanje

Ubili so jo, ker je razkrivala resnico

V današnjem Primorskem dnevniku ekskluzivni intervju s Corinne Vella, sestro na Malti umorjene preiskovalne novinarke Daphne Caruana Galizia

18. dec. 2019 | 8:02
Dark Theme

Minili sta več kot dve leti, odkar je 16. oktobra 2017 v eksploziji avtomobila v kraju Bidnija na Malti umrla kritična preiskovalna novinarka Daphne Caruana Galizia, ki je bila znana po tem, da je večkrat stopila na prste tamkajšnjim politikom. Resnica o njenem umoru počasi pronica na površje šele zdaj, potem ko so oktobra letos na Malti na zahtevo družine novinarke odredili javno preiskavo, ki je zaenkrat razkrila, da je v umor vpletena vodilna elita na otoku.

Preiskava umora novinarke je bila včeraj in bo še danes glavna tema dogajanja v Evropskem parlamentu. Včeraj je Andrew Galizia, Daphnein sin, v Bruslju pozdravil prizadevanje Evropskega parlamenta o uvedbi mehanizma za nadzor pravne države, o tem in o marsičem drugim je v ekskluzivnem pogovoru, ki ga objavljamo v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku, spregovorila tudi sestra umorjene novinarke Corinne Vella.

$!Corinne Vella (ANSA)
Corinne Vella (ANSA)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava