Četrtek, 28 maj 2020
Iskanje

V Avstraliji avtomobilske tablice s smeški

Registrska oznaka je sestavljena iz treh belih črk in dveh številk na črni podlagi

24. feb. 2019 | 15:18
Dark Theme

V avstralski zvezni državi Queensland bodo lastniki avtomobilov svoje jeklene konjičke lahko opremili s posebnimi registrskimi tablicami s smeški.

Na voljo bodo le pozitivni smeški, in sicer od marca, kdor jih bo želel, bo zanje moral doplačati 475 avstralskih dolarjev (300 evrov). Vozniki bodo tako lahko izbirali med smeškom, ki se smeji na ves glas, tistim, ki mežika, navadnim smejočim smeškom, tistim s sončnimi očali ali smeškom z očmi v obliki srčkov.

Smeški sicer ne bodo del registrske oznake, ki je sestavljena iz treh belih črk in dveh številk na črni podlagi, ampak le okras. Na družbenih omrežjih je odločitev za registrske tablice s smeški naletela na mešane odzive, od navdušenja do ciničnih pripomb.

Vozniki v tej zvezni državi na severovzhodu Avstralije sicer že nekaj časa na registrske tablice dodajo znak svojega najljubšega športnega kluba.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo