Sreda, 26 junij 2019
Iskanje

V Avstriji in na Bavarskem dramatične razmere zaradi snega

Plazovi predstavljajo veliko grožnjo

14. jan. 2019 | 16:05
Dark Theme

Ponekod v Avstriji in na Bavarskem je stanje zaradi hude snežne ujme in ogromnih količin snega dramatično. V severnem in osrednjem delu Alp znova močno sneži, piha pa tudi močan veter. Marsikje je nevarnost plazov velika, več krajev je odrezanih od sveta, vreme se bo postopno umirjalo šele jutri. V nekaterih goratih predelih na nadmorski višini nad 1500 metrov so razglasili najvišjo, peto stopnjo nevarnosti plazov. Plazovi bi ob proženju lahko predstavljali veliko grožnjo, med ogroženimi kraji je tudi Innsbruck.

Na številnih prizadetih območjih danes znova močno, neprekinjeno sneži, meja sneženja se bo spustila do nižin. Padavine spremlja zelo močan veter severozahodne smeri, katerega sunki dosegajo do 130 kilometrov na uro.

Na prizadetih območjih so brez prekinitve na delu gasilci in reševalci ter vojaki. V prizadetih avstrijskih zveznih deželah so že v nedeljo zaprli številne ceste in druge prometne povezave. Po vsej državi je zaprtih skupaj več kot 180 cest.

Prebivalcem ob gozdnem robu svetujejo, naj prenočujejo v kleteh, saj bi se lahko drevje zaradi snega polomilo in popadalo na zasnežene strehe, pri čemer bi lahko sneg zasul speče stanovalce.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo