Torek, 16 julij 2024
Iskanje

V eksploziji v turškem rudniku najmanj 28 smrtnih žrtev

Najmanj 15 rudarjev je še vedno ujetih pod zemljo

15. okt. 2022 | 10:58
Dark Theme

Po petkovi eksploziji v rudniku na severu Turčije je število žrtev naraslo na 28, najmanj 15 rudarjev pa je še vedno ujetih pod zemljo, so danes sporočile turške oblasti. Nesreča se je v petek zgodaj zvečer zgodila v mestu Amasra ob Črnem morju, rudarji pa so ujeti okoli 300 metrov pod zemljo.

(ANSA)
(ANSA)

Turški minister za zdravje Fahrettin Koca je na Twitterju sporočil, da 11 ljudi, ki so jih rešili iz rudnika, zdravijo v bolnišnici.

»Ocenjujemo, da je 15 naših rudarjev (ujetih) spodaj in jih poskušamo rešiti,« pa je na prizorišču ene najhujših industrijskih nesreč v Turčiji v zadnjih letih danes dejal turški notranji minister Suleyman Soylu.

(ANSA)
(ANSA)

V času eksplozije je bilo v rudniku približno 110 rudarjev, od tega jih je 49 delalo na »tveganem« območju med 300 in 350 metri pod zemljo, je po poročanju britanskega BBC še povedal notranji minister.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je sporočil, da bo danes obiskal prizorišče nesreče. »Upamo, da se število smrtnih žrtev ne bo še povečalo in da bodo naše rudarje našli žive,« je zapisal na Twitterju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava