Nedelja, 21 julij 2024
Iskanje

V goreči hiši gasilci našli zoglenelo moško truplo

Požar se je včeraj zjutraj vnel v stanovanjski hiši v Idriji

Idrija |
6. maj. 2024 | 11:45
Dark Theme

Včeraj ob 7.39 so policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Nova Gorica prejeli obvestilo novogoriškega Regijskega centra za obveščanje o požaru v stanovanjski hiši v Idriji, poročajo Primorske novice. Med gašenjem požara so gasilci v hiši našli zoglenelo moško truplo. Na vprašanje Primorskih novic glede okoliščin požara policija ne izključuje možnosti, da je v požaru umrl 60-letni moški.

Poleg policistov se je na kraj požara odpravilo tudi večje število gasilcev PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija. V zvezi z omenjenim dogodkom so policisti obvestili tako preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča kot pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kot sporočajo z novogoriške policijske uprave, kriminalisti pri preiskavi okoliščin obravnavanega primera zaenkrat niso ugotovili znakov morebitne nasilne smrti oziroma niso ugotovili, da bi bila smrt posledica uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Zdravnica ZD Idrija je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega. Policija še ugotavlja natančen vzrok požara.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava