Torek, 02 junij 2020
Iskanje

V paritetni odbor izvoljeni še Peterin, Ciccone in Pisani

Skupščina slovenskih izvoljenih predstavnikov v občinskih svetih Goriške, Tržaške in Videmske je danes imenovala svoje predstavnike

FJK |
12. jul. 2019 | 17:25
Dark Theme

Skupščina slovenskih izvoljenih predstavnikov v občinskih svetih Goriške, Tržaške in Videmske je danes imenovala svoje predstavnike v paritetnem odboru za vprašanja slovenske manjšine. Videmsko bo v njem zastopal Nino Ciccone (33 glasov), občinski svetnik v Špetru, Goriško David Peterin (31 glasov), občinski svetnik v Gorici, Traško pa Marko Pisani (33 glasov), svetnik občine Repentabor. Glasovanja se je udeležilo 38 slovenskih predstavnikov v krajevnih upravah, ki so Nina Cicconeja na istem zasedanju z 38 glasovi imenovali za nadomestnega člana za Videmsko v deželni posvetovalni komisiji za Slovence. Zasedanje skupščine je pod taktirko Igorja Gabrovca (predsednik) in Alenke Vazzi (tajnica) potekalo v dvorani deželnega sveta. Vanj je uvedel gostitelj Piero Mauro Zanin, predsednik deželnega sveta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo