Nedelja, 03 december 2023
Iskanje

V šolstvu ni razloga za preplah, razmislek pa bi bil dobrodošel

V slovenskem šolstvu v Italiji ne bo nobenega pomenljivega kadrovskega krčenja

FJK |
23. jun. 2023 | 19:15
Dark Theme

Govorice o pomenljivem kadrovskem krčenju – tako med učnim kot neučnim šolskim osebjem –, ki naj bi v prihodnjih letih čakalo šole v FJK, torej tudi tiste s slovenskim učnim jezikom, so marsikoga razburile. Predstavniki Sindikata slovenske šole (SSŠ) so se zatem v minulih dneh sestali z vodjo Urada za slovenske šole pri Deželnem šolskem uradu za FJK Igorjem Giacominijem.

Razloga za preplah ni, je danes komentiral Giacomini, ko je povzemal vsebino sredinega informativnega srečanja s SSŠ, ki so ga zastopali deželna tajnica Katja Pasarit, njen namestnik Jakob Leopoli in odborniki tržaškega in goriškega tajništva. »Govorice o krčenju neučnega osebja so neosnovane,« je dejal Giacomini. Kar pa se tiče neučno osebje, torej šolske pomočnike in tajniško osebje, bosta v prihodnjem šolskem letu v šolah s slovenskim učnim jezikom dve mesti manj, je potrdil.

Ob tem Igor Giacomini, ki se je s predstavniki SSŠ pogovarjal tudi o drugih temah, vabi k razmisleku o samem stanju slovenskega šolstva v Italiji, saj si pred neizprosno statistiko ni mogoče zatiskati oči.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava