Sobota, 26 september 2020
Iskanje

V Združenem kraljestvu virus vzel več življenj kot v Italiji

Podatke je objavila tiskovna agencija Reuters

5. maj. 2020 | 14:59
Dark Theme

V Združenem kraljestvu je s sumom koronavirusne bolezni 19 doslej umrlo že več kot 32.000 ljudi, kar je največ v Evropi, je razvidno iz danes objavljenih uradnih podatkov, na spletni strani poroča Reuters.

Po podatkih britanskega statističnega urada so od 24. aprila v Angliji in Walesu zabeležili 29.648 smrti, kjer je v mrliških listih omenjen tudi covid-19. Ob upoštevanju tovrstnih smrtnih primerov na Škotskem in Severnem Irskem je ta številka 32.313.

Združeno kraljestvo je tako po število smrtnih primerov prehitelo Italijo, kjer pa po navedbah Reutersa v statistiko ne vključujejo smrtnih primerov, zaradi katerih zgolj sumijo, da je smrt povzročil novi koronavirus.

Pristojni ministri sicer zavračajo primerjave glede števila mrtvih zaradi covida-19 in menijo, da je pomembnejša primerjava števila umrlih iz vseh razlogov v primerjavi z enakim obdobjem v preteklosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo