Torek, 28 januar 2020
Iskanje

Vročinskih valov za zdaj ne bo

Ozračje se bo sicer v ponedeljek in torek otoplilo, že v sredo pa bo na vrsti nova osvežitev

FJK |
17. avg. 2019 | 17:31
Dark Theme

Zadnje dni beležimo prijetne poletne temperature, pravzaprav so noči ponekod kar sveže, dnevne temperature pa povečini ne dosegajo 30 stopinj Celzija. Ozračje se bo v ponedeljek in torek občutno otoplilo, že v sredo pa se bo ob bližnjem prehodu oslabljene hladne fronte spet osvežilo. Zato dolgotrajnejše in občutnejše vročine ne pričakujemo, prav tako tudi ne vročinskih valov. Nadaljevalo se bo v glavnem prijetno poletje s kakšnim vzponom ali padcem, toda večjih preobratov v bližnji prihodnosti ne gre pričakovati.

Do vključno torka bo prevladovalo sončno vreme. Današnje in jutrišnje temperature bodo še prijetne, medtem ko bo v ponedeljek z obratom vetrov od jugozahoda začel pritekati vroč subtropski zrak.

V ponedeljek se bodo najvišje dnevne temperature zlasti na Goriškem povzpele nad 30 stopinj Celzija, v torek pa do okrog 34 stopinj Celzija. Živo srebro bo poskočilo tudi drugod, na Tržaškem bo znova presegalo 30 stopinj Celzija. Tudi noči od ponedeljka do srede bodo tople ter mestoma soparne.

V sredo bo oslabljena hladna vremenska fronta, ki se bo pomikala preko srednjeevropskih držav, prevetrila in delno destabilizirala ozračje. Povečala se bo spremenljivost, mestoma bodo nastajale tudi občasne padavine. Podobna vremenska slika se bo nadaljevala do četrtkovih jutranjih ur, nato se bo vreme izboljšalo. V sredo bo od severovzhoda začel pritekati spet nekoliko bolj svež zrak, temperatura se bo spustila. V sredo in četrtek bodo najvišje dnevne temperature spet okrog 30 ali nekaj manj stopinj Celzija, tudi noči bodo spet bolj sveže.

V nadaljevanju tedna se bo spet utrdil anticiklon, ki nam bo prinesel stanovitno in povečini sončno vreme. Nadaljevalo se bo prijetno poletje, ozračje se bo otoplilo, toda ne bo prevroče. Vročinskih valov za zdaj ne bo, možnost da bi se lahko še pojavili v srednjem obdobju pa se postopno že manjša.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo