Petek, 10 julij 2020
Iskanje

Za sicilskega menedžerja usoden ogljikov monoksid

Zdravniki bolnišnice v Splitu o zastrupitvi skupine italijanskih turistov

Hvar |
14. avg. 2019 | 15:35
Dark Theme

Skupina italijanskih turistov na Hrvaškem, od katerih je 57-letni Eugenio Vinci iz kraja Sant’Agata di Militello blizu Messine umrl, se je najverjetneje zastrupila z ogljikovim monoksidom, so danes sporočili zdravniki bolnišnice v Splitu. Stanje petletne deklice in 14-letnega dečka je še vedno kritično. Odpovedalo jima je več organov in sta priklopljena na aparate. Ali bosta preživela, ne upajo napovedovati.

Policija pa še ne želi dajati zaključkov, ali je bil vzrok zastrupitve turistov »hrana ali jadrnica«. Namestnik načelnika hrvaške policije Josip Ćelić je danes pojasnil, da še vedno poteka preiskava dogodka, ko se je na jadrnici na Hvaru šest italijanskih turistov zastrupilo in eden je tudi umrl. »Ni še ugotovljeno, ali je do zastrupitve prišlo s hrano ali med bivanjem na barki. Mislim, da bomo še danes dobili poročilo in da bo to razjasnjeno,« je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočil Ćelić.

Mediji so pred tem poročali, da naj bi se turisti na jadrnici zastrupili z ogljikovim monoksidom, ki naj bi izhajal iz motorja plovila. Pred tem se je ugibalo, da naj bi se tako močno zastrupili s hrano v enem od lokalov na Hvaru. A zdravniki v splitskem kliničnem centru menijo, da je možnost zastrupitve s hrano mogoče izključiti, najverjetneje pa da gre za zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Še vedno pa niso povsem prepričani o tem, poročajo hrvaški mediji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo