Petek, 16 april 2021
Iskanje

Že ta teden zaostritve na slovenski meji?

Slovenski notranji minister Aleš Hojs ne izključuje tedenskega testiranja za dnevne migrante in tiste, ki se izobražujejo

2. mar. 2021 | 6:25
Dark Theme

Slovenski notranji minister Aleš Hojs je včeraj pred poslanci ponovil, da bi lahko že v tem tednu v okviru prizadevanj za zajezitev okužb z novim koronavirusom prišlo do precejšnjih zaostritev nadzora na slovenski meji.

Podrobnosti ni navedel, je pa dejal, da bodo najverjetneje vse evropske države v naslednjih dneh primorane v zaostritev režimov na meji, kar da priporočajo tudi epidemiologi.

Hojs je zagotovil, da z zaostritvijo ne bodo prizadeti občani ob meji in dvolastniki. Pojasnil pa je, da bo spet treba opredeliti izjeme za prehod meje. Za dnevne migrante in tiste, ki se izobražujejo, pa ne izključuje tedenskega testiranja na okužbo.

Minister je še navedel, naj bi bila zaostritev na meji predvsem posledica »neodgovornosti nekaterih«, ki se v zadnjem tednu vračajo predvsem iz eksotičnih držav. Poimensko je ob tem navedel Zanzibar, kjer naj bi bila razširjena predvsem južnoafriška različica novega koronavirusa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo