Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Super Vesna, katastrofa Kras

12. okt. 2014 | 17:08
Dark Theme

LIGA D
Union Ripa La Fenadora - Kras Repen 3:0 (1:0)

Strelca: Brotto 25., Andreolla v 49./11m, Andreolla 85.
Kras: Budicin, Fross, Slavec, Gulič, (od 80. Maio), Cvijanovič, Boškovič, Capalbo, Komel (od od 70. Tawgui), Kneževič, Ranič (od 55. Grujić), Spetič. Trener: Arčaba.
Katastrofa. Predsednik Krasa Goran Kocman je bil po novem porazu (tokrat v gosteh pri Bellunu) jezen, spremljevalec ekipe Tullio ekipe pa popolnoma potrt in razočaran. Kras ne gre. Union Ripa La Fenadora je povsem zasluženo zmagala. Končni izid bi lahko bil še višji. Gostitelji so povedli že v prvem polčasu z Brottom. V drugem delu je oba gola dosegel Andreolla (enega iz enajstmetrovke, ki jo je zakrivil Cvijanovič). Kras ni igral. Edino polpriložnost je imel Grujić v drugem polčasu. Rdeče-beli niso ustvarili ene nevarne akcije. Niti enkrat niso resneje zaposlili domačega vratarja. Zaskrbljujoče je, da se sploh niso borili. Pa tudi fizična forma ni najboljša. Razlogov za nezadovoljstvo je veliko. Treba bo čimprej ukrepati. V prihodnjem krogu bo Kras gostil Tamai.
Ostali izidi: Arzignano - Belluno 1:3, Fontanafredda - Padova 1:3, Triestina - Altovicentino 0:2, Montebelluna - Sacilese 1:3, Tamai - Dro 0:0, Mori S. Stefano - Clodiense 2:2, Union Pro - Legnago 0:0, Mezzocorona - Giorgione 0:0.

ELITNA LIGA
Cjarlins Muzane - Vesna 0:1 (0:0)
Strelec: Muiesan 47.

VESNA: Carli, G. Kerpan, Potenza, Cipracca, Avdič, Škrbina, Tofoli, Božičič, Stanich, Muiesan (Lekić 84.), Colja (A. Kerpan 67.). Trener: Zanuttig

Vesna ne pozna ovir. Na gostovanju v Carlinu je kriška enajsterica osvojila izredno pomenljivo zmago in to proti nasprotniku, ki se bori za napredovanje v višjo ligo. Največjo zaslugo ima Matteo Muiesan, ki je v drugi minuti drugega polčasa zatresel nasprotnikovo mrežo in to po izraziti solo akciji, kjer je najprej preigral dva branilca in nato izstrelil močan strel in tako razveselil številne kriške navijače na furlanski tribuni.

Vesnina zmaga pa je ob zadetku Muiesana temeljila na zreli in dopadljivi igri. Blesteli so branilci, predvsem dvojica Avdić-Škrbina, vsak Zanuttigov varovanec pa si zasluži pozitivno oceno.

Po doseženi prednosti je Vesna pametno upravljala preostale minute igre. Cjarlins Muzane je bilo večkrat nevarno s svojim najnevarnejšem orožjem in sicer fizičnem napadalcem Fabbrom, ki je blestel predvsem z udarci z glavo, Carli pa je bil vedno na mestu.

Trikratni sodnikov žvižg sta moštvi dočakali po petih minutah zelo napetega sodnikovega dodatka, na koncu pa so tako igralci Vesne kot njihovi navijači tudi v Carlinu že šestič letos intonirali zmagoviti »Ale Vesna!«

Ostali izidi: Gemonese - Manzanese 1:0, Ism Gradisca - Tolmezzo 0:1, Ol3 - Chions 0:5, Torre - Ufm 2:5, Tricesimo - Lumignacco 3:2, Virtus Corno - Cordenons 1:2, Zaule - Sanvitese 0:1.

ZARJI DERBI - 1. AL: Sovodnje - Domio 2:1, Primorec - Aquileia 2:0; 2. AL: Primorje - Zarja 0:1 (Cermelj), Roianese - Mladost 1:1; 3. AL: Ruda - Gaja 5:1

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava