Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Kras izenačil v sodnikovem dodatku!
Vesna končala črno serijo

17. jan. 2015 | 19:58
Dark Theme

D-LIGA
Legnago - Kras 1:1 (1:0)
Strelec za Kras: 22. Zerbato (L), 94. Maio.
Kras: Mosetti Casaretto, Simeoni (od 56. Boškovič), Slavec (Maio), Rondinelli, Spetič, Delnero, Rabbeni, Facchin (Corvaglia), Kneževič, Babičev, Tawgui. Trener: Žlogar.
Rdeč karton: Kneževič v 80. min. (dvojni opomin)
Kras je proti Legnagu, ki ima tri točke več na lestvici, šele v zadnji (četrti) minuti sodnikovega dodatka dosegel izenačujoči gol. Varovanci trenerja Antona Žlogarja bi si tokrat zaslužili nekaj več. Predvsem v drugem polčasu so igrali zelo urejeno ter stalno diktirali ritem igre. Branilec Delnero je bil skorajda brezhiben, mladi so se potrudili, le Rabbeni je morda zadržal preveč žog, bil je premalo altruist. V prvem polčasu sta obe moštvi igrali povprečno. Edina razlika je, da so gostitelji ustvarili dve priložnosti in ena izmed teh se je znašla v Krasovih vratih. V drugem polčasu so rdeče-beli uprizorili pravi juriš na domača vrata. Enkrat je neuspešno z glavo streljal mimo vrat Kneževič, ki je moral nato zaradi dvojnega opomina predčasno zapustiti igrišče. Nato pa sta se golu približala še Corvaglia in Rabbeni. Ko je že vse kazalo, da bo Kras ostal praznih rok, je stopil v ospredje mladi Maio. Po dvojni podaji s Spetičem si je žogo nastavil na levico in a-la Del Piero streljal naravnost pod sedmico. Gol je bil res lep. PO zadetku je sodnik zapiskal konec tekme. Razlika na lestvici ostaja tako nespremenjena, saj je tokrat izenačila tudi Triestina (1:1) v Sacileju. Pri dnu pa je zmagal Giorgione, ki ima tako pred Krasom osem točk prednosti. Kras bo v prihodnjem krogu igral znova v gosteh, proti prvouvrščeni ekipi AltoVicentino.
Ostali izidi 19. kroga: Sacilese - Triestina 1:1, Belluno -Tamai 2:2, Padova - Montebelluna 2:1, Clodiense - Ripa 4:1, Dro - AltoVicentino 1:3, Giorgione - Union Pro 2:1, Mezzocorona - Fontanafredda 1:3.
Vrstni red: AltoVicentino 45, Padova 44, Belluno 38, Sacilese 33, Clodiense 32, Arzignano 31, Ripa 29, Tamai 28, Fontanafredda 27, Montebelluna 27, Union Pro 25, Giorgione 23, Dro 19, Legnago 18, Triestina 15, Kras 15, Mori 8, Mezzocorona 7.

ELITNA LIGA
Vesna - Torre 2:0 (2:0)
Strelca: Venturini v 12. in in Muiesan v 41. minVesna: Marković, G. Kerpan, Potenza, Cipracca, Avdić, Škrbina, Stanich, Božičič, Colja(od 68. min A. Kerpan), Muiesan (od. 89. min Veneruso), Venturini(od 75. min Kosmač). Trener: ZanuttigKončno zmaga v Križu. Po šestih porazih je Vesna prišla do težko zasledovane zmage in to popolnoma zasluženo. Po dveh mesecih so na svoj račun prišli tudi Vesnini napadalci. Največ se je zadetka veselil Nicola Venturini. Po poškodbi ob koncu prejšnje sezone je počasi stopnjeval formo, v tem krogu pa je v 12. minuti zadel z glavo neposredno po predložku iz kota. Križani so povedli po prvih dokaj zagrizenih petnajstih minutah, kjer so proizvedli že dve nevarni priložnosti.Gostje niso bili na nivoju, v prvem polčasu so le par krat visoko streljali proti Vesninim vratom, v obrambi pa so s prekrški zaustavljali pobude Vesninih napadalcev tik pred kazenskim prostorom. Od tu je bil nevaren Božičič v 34. minuti, ko je iz prostega strela poslal žogo ob sedmico. Torre pa je še vedno vztrajal v napadu predvsem zaradi številnih Vesninih izgubljenih žog. S pomočjo same domače obrambe bi furlanska ekipa skoraj dosegla izenačitev, ko je Markoviću v 37. minuti usnje ušlo iz rok in se po nesrečnem dotiku drugega kriškega branilca znašlo v mreži. Veselje gostov pa je takoj zaustavil stranski sodniki, ki je dosodil nedovoljeni položaj.V 41. minuti pa se je po dolgem času gola le veselil Matteo Muiesan, ki je po predložku Venturinija iz leve z volejem sredi kazenskega prostora zatresel mrežo in povišal na 2:0.V prvih minutah drugega polčasa je v ospredje stopil Daniel Marković, rezerva diskvalificiranega Carlija, ki je v 4. minuti mojstrsko ubranil neposredni strel Fasana. V nadaljevanju se je igra nekoliko raztrgala. Torre je pritiskal, vendar brez večjih priložnosti, največjo pa je imela Vesna v 20. minuti z Muiesanom, ki je z glavo iz dveh metrov zadel Torrejevega vratarja Calligara. Tudi Colja v 23. minuti bi lahko povišal, a se je zapletel v zahtevno preigravanje v kazenskem prostoru.Ritem igre je v nadaljevanju dokaj oslabel. Vesna se je lepo zaprla in boljše žogo, tako da kljub utrujenosti in blatnemu igrišču le zdržala še zadnje blage naskoke Torreja.

PROMOCIJSKA LIGA
Cervignano - Juventina 1:2

1. AMATERSKA LIGA
Breg - Primorec 1:3
Strelci: Nigris za Breg, Ruzzier, Školnik in Davanzo za Primorec.

OSTALI IZIDI EKIP NAŠIH DRUŠTEV - 1. AL:
Fogliano Turriaco -Sovodnje 0:3 (Maurencig, Černe 2); 2. AL: Primorje - Roianese 3:1 (Marchetti, Altin, Danieli), Mladost - Villesse 1:1 (v soboto), Torre - Zarja 1:3 (Cermelj 2, Marzini); 3. AL: Cgs - Gaja 1:1 (v soboto).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava